12 Universele wetten


Er zijn 12 onveranderlijke principes die ervoor zorgen dat het heelal rond gaat, en de meest voorkomende universele wet is de wet van aantrekking.  Maar er is meer in het universum dan dat!  Het universum combineert deze 12 universele wetten om balans en harmonie in de natuur te creëren.  Als je de 12 universele wetten kent, kun je een beter en beter inzicht krijgen in het universum en hoe het werkt.  Je leert ook hoe je deze wetten kunt toepassen op je dagelijkse leven.1. De wet van eenheid


De wet van eenheid verklaart dat elk individu, elke situatie en alles in de wereld met elkaar verbonden is. Wat iemand anders denkt of doet, kan je leven op een bepaalde manier beïnvloeden en vice versa, zelfs als je de persoon helemaal niet kent.  Deze wet stelt dat er slechts één energiestroom en één geest is, dus iedereen is met elkaar verbonden.


2. De wet van energie


Van gedachten tot mensen, alles is gemaakt van energie, en dat is waar deze wet voor staat.  De wet van energie is ook bekend als de wet van vibratie, en dit betekent dat energie in talloze frequentieniveaus komt.  Energie en trillingen worden constant het universum in gestuurd, dus de energiewet is altijd in beweging.


3. De wet van actie


Volgens de wet van actie moet je actiestappen nemen naar je wensen om ze te manifesteren.  Een voorbeeld van de wet van actie in natuurlijke beweging is wanneer een persoon boos wordt en een deur dichtslaat.  De persoon voelt zich boos, dus zijn / haar actie is de deur dichtslaan om te laten zien dat hij / zij boos is.  Zelfs als de persoon niet boos wil zijn, ondersteunt hij / zij de emotie door actie.


4. De wet van correspondentie


Een zeer populair citaat uit de Emerald-tabletten luidt: "Zo boven, zo beneden" en dit betekent dat alles wat er binnen je mentale ruimte gebeurt, aan de buitenkant wordt weerspiegeld.  De Wet van Correspondentie bewijst dat wat je denkt en voelt in je bewuste en onderbewuste geest, is wat je aan de buitenkant creëert.


5. De wet van oorzaak en gevolg


De wet van oorzaak en gevolg zegt dat gebeurtenissen niet toevallig gebeuren.  Alles gebeurt in je leven met een reden, ongeacht of je ziet hoe of waarom het gebeurde.  De wet van oorzaak en gevolg kan ook worden gerelateerd aan het concept van karma.


6. De compensatiewet


Deze wet is als een uitbreiding van de wet van oorzaak en gevolg, en het betekent dat wat je uitdraagt, is wat je in overvloed terug zult krijgen.  Als je vaak willekeurige daden van vriendelijkheid en goede daden doet, ontvang je goede dingen terug.  Hetzelfde kan ook gebeuren met negatieve acties.


7. De wet van aantrekking


De meest bekende universele wet van alle 12 is de wet van aantrekking.  Uit de woorden die je spreekt tot je overtuigingen, trek je alles in je leven aan door energie.  Je kunt zelfs mensen in je leven aantrekken die dezelfde energiefrequentie hebben als jij.  Hetzelfde  trekt hetzelfde aan, dus of het nu negatief of positief is, alles wat je in je leven ziet, is wat je hebt aangetrokken.


8. De wet van eeuwige transmutatie van energie


Deze wet betekent in feite dat je de mogelijkheid hebt om je leven te veranderen in alles wat je maar wilt.  Het is jouw verantwoordelijkheid om je leven te transformeren en het is jouw keuze om de kansen die het universum je geeft te accepteren of te verwerpen.  Energie is altijd in beweging en je mag kiezen of je met de stroom mee wilt gaan of niet.


9. De relativiteitswet


Elk obstakel in het leven is een kans voor mensen om hun perspectief en leven te veranderen, zodat ze zichzelf kunnen blijven verbeteren.  Deze 'tests' van het Universum helpen ons ook om te leren om gebeurtenissen en mensen als goed of slecht, aardig of gemeen, enz. Te beoordelen, wat we doen als we onszelf vergelijken met anderen.  Alles in het heelal bestaat gewoon, en dat is wat de relativiteitswet betekent.


10. De wet van polariteit


Deze wet stelt dat alles in het universum een ​​tegenovergestelde heeft.  De wet van polariteit helpt ons het verschil te begrijpen tussen positieve en negatieve gedachten, zodat we gedachten die we niet willen kunnen veranderen in gedachten die we wel willen.


11. De wet van ritme


Alles in het universum heeft een uniek ritme waarin het klopt, en deze verschillende ritmes ontwikkelen zich tot patronen, cycli, enz. In het leven.  De wet van ritme moedigt ons aan om de natuurlijke stroom van energie en harmonie van het universum te volgen.


12. De geslachtswet


De wet van het geslacht is meestal gerelateerd aan het concept van Yin en Yang, en stelt dat er mannelijke en vrouwelijke energieën in het leven zijn.  Het vertelt ons ook dat alles tijd nodig heeft om te voeden en te groeien om de mannelijke en vrouwelijke energieën in onszelf in evenwicht te brengen en te beheersen.


Van de wet van eenheid tot de wet van geslacht, elke universele wet heeft zijn eigen betekenis en doel in het universum.  Wanneer samen gebruikt, is harmonie en balans in het heelal altijd constant.  Als je bekend bent met de Law of Attraction, zul je nu een beter begrip hebben van hoe het Universum werkt en hoe LOA precies past in de rest van de universele wetten.


Wanneer de woorden die je denkt en uitspreekt, eerlijk en liefdevol zijn is dat de meest krachtigste en geloofwaardige manier van jezelf laten zien. Wanneer deze in lijn zijn met wie jij bent en wat jij voortleeft zullen mensen dit voelen.


Iedereen van ons, jaaa ook jij, hebt iets waar je goed in bent, iets wat natuurlijk stroomt in alles wat je doet, zegt of voortleeft. Iets zo natuurlijks waar je geen moeite voor hoeft te doen.

Weet jij waar je goed in bent ? Weet jij wat de fundering is van waaruit jij leeft ? Wat zijn jouw kernwaarden ?

Toen ik voor het eerst begon te spreken voor groepen had ik geen idee wat ik wilde vertellen, alles wat ik vertelde kwam eruit met bonzend hart. Me later afvragend, is het over gekomen wat ik wilde vertellen ? Was het inspirerend ?

Geleidelijk aan begon ik wat meer vertrouwen te krijgen en liet ik de stilte zijn werk doen, dat wat er aan woorden opkwam laten stromen zonder er over na te denken. Ook het na-denken over wat ik gezegd had stopte met het vertrouwen.

Hoe minder ik mijn best deed, des te makkelijker stroomde het.


Gaandeweg realiseerde ik me dat het niet aan mij is om aan ieders verwachting te voldoen of hen tevreden te stellen met wat ik met hen wilde delen.

Het is mijn taak om vanuit mijn hart en met liefde de woorden te laten stromen, voor die mensen waar deze woorden misschien in het hart ontvangen kunnen worden.

Ik begon mij te ontspannen en kon eindelijk mijzelf zijn en dat is alles wat ik hoef te doen.


Als je iemand coacht, communiceert, schrijft en leeft over iets wat je voelt in verbinding met de ander, dan voel je de liefde stromen.

Coachen, communiceren, schrijven en leven zonder gehechtheid aan, of het goed is of niet, maar gewoon om de flow van liefde te voelen stromen.


Ik geloof dat we hier zijn om mensen op dit moment te verheffen, onze gaven met de wereld te delen!

Of het nu gaat om iemand een goed gevoel geven bij het bijwonen van jouw retraite of iemand helpen om een positieve verandering in zijn leven te maken met een cursus.


Wat het ook is, jouw tijd om het verschil te maken is nu.

Voel de liefde stromen.

Hoe meer jij in jouw kracht gaat staan en jezelf laat zien zul jij steeds meer mensen ontmoeten en gaan er steeds meer mensen jou zien, in je dagelijkse leven, tijdens je werk op social media etc...

Er zijn dan ook altijd mensen die wat van jou vinden, negatief commentaar op jou hebben of hun pijn, verdriet of wat dan ook op jou projecteren.

Deal hier dan mee op een liefdevolle manier.!

Waar het om gaat is, geloof jij hen ? Ga jij in verdediging ? Hoe ga jij hier mee om ?


Als jij in je kracht staat, gelooft in jezelf en in wat je doet of zegt, dan zal het veel minder tot geen impact op jou hebben.


Weet je, het is oke dat mensen wat van jou vinden, het is nu eenmaal zo dat er verschillende mensen zijn, die op verschillende levels en frequenties leven. Zij hebben een slechte dag, zijn verdrietig of boos. Jij hebt geen controle over wat anderen van jou vinden of denken. Als jij maar weet en gelooft in jezelf en van waaruit jouw intenties zijn.

Focus je niet op de negativiteit maar leg de focus op het delen van datgene waar je goed in bent, jouw doelen en de mensen die in jou geloven.


Wanneer jij eerlijk naar jezelf kijkt en voelt dat er niks in jou beweegt of getriggerd wordt, laat deze mensen dan los, ja en soms moet je ze helemaal verwijderen. Voel wat voor jou het beste voelt en stuur ze liefde mee.


Laat niemand of welk een negativiteit, jou stoppen met het delen van datgene waar jij goed in bent. Verwacht niet dat iedereen van jou of van datgene wat jij deelt, gaat houden dat zal op een teleurstelling uitlopen. Je kunt niet aan ieders verwachting voldoen !


Dus blijf in jou kracht zijn, leef jouw waarheid en geniet van alles wat je doet.