top of page

De 12 universele wetten vereenvoudigd
12 Universele wetten


Er zijn 12 onveranderlijke principes die ervoor zorgen dat het heelal rond gaat, en de meest voorkomende universele wet is de wet van aantrekking.  Maar er is meer in het universum dan dat!  Het universum combineert deze 12 universele wetten om balans en harmonie in de natuur te creëren.  Als je de 12 universele wetten kent, kun je een beter en beter inzicht krijgen in het universum en hoe het werkt.  Je leert ook hoe je deze wetten kunt toepassen op je dagelijkse leven.1. De wet van eenheid


De wet van eenheid verklaart dat elk individu, elke situatie en alles in de wereld met elkaar verbonden is. Wat iemand anders denkt of doet, kan je leven op een bepaalde manier beïnvloeden en vice versa, zelfs als je de persoon helemaal niet kent.  Deze wet stelt dat er slechts één energiestroom en één geest is, dus iedereen is met elkaar verbonden.


2. De wet van energie


Van gedachten tot mensen, alles is gemaakt van energie, en dat is waar deze wet voor staat.  De wet van energie is ook bekend als de wet van vibratie, en dit betekent dat energie in talloze frequentieniveaus komt.  Energie en trillingen worden constant het universum in gestuurd, dus de energiewet is altijd in beweging.


3. De wet van actie


Volgens de wet van actie moet je actiestappen nemen naar je wensen om ze te manifesteren.  Een voorbeeld van de wet van actie in natuurlijke beweging is wanneer een persoon boos wordt en een deur dichtslaat.  De persoon voelt zich boos, dus zijn / haar actie is de deur dichtslaan om te laten zien dat hij / zij boos is.  Zelfs als de persoon niet boos wil zijn, ondersteunt hij / zij de emotie door actie.


4. De wet van correspondentie


Een zeer populair citaat uit de Emerald-tabletten luidt: "Zo boven, zo beneden" en dit betekent dat alles wat er binnen je mentale ruimte gebeurt, aan de buitenkant wordt weerspiegeld.  De Wet van Correspondentie bewijst dat wat je denkt en voelt in je bewuste en onderbewuste geest, is wat je aan de buitenkant creëert.


5. De wet van oorzaak en gevolg


De wet van oorzaak en gevolg zegt dat gebeurtenissen niet toevallig gebeuren.  Alles gebeurt in je leven met een reden, ongeacht of je ziet hoe of waarom het gebeurde.  De wet van oorzaak en gevolg kan ook worden gerelateerd aan het concept van karma.


6. De compensatiewet


Deze wet is als een uitbreiding van de wet van oorzaak en gevolg, en het betekent dat wat je uitdraagt, is wat je in overvloed terug zult krijgen.  Als je vaak willekeurige daden van vriendelijkheid en goede daden doet, ontvang je goede dingen terug.  Hetzelfde kan ook gebeuren met negatieve acties.


7. De wet van aantrekking


De meest bekende universele wet van alle 12 is de wet van aantrekking.  Uit de woorden die je spreekt tot je overtuigingen, trek je alles in je leven aan door energie.  Je kunt zelfs mensen in je leven aantrekken die dezelfde energiefrequentie hebben als jij.  Hetzelfde  trekt hetzelfde aan, dus of het nu negatief of positief is, alles wat je in je leven ziet, is wat je hebt aangetrokken.


8. De wet van eeuwige transmutatie van energie


Deze wet betekent in feite dat je de mogelijkheid hebt om je leven te veranderen in alles wat je maar wilt.  Het is jouw verantwoordelijkheid om je leven te transformeren en het is jouw keuze om de kansen die het universum je geeft te accepteren of te verwerpen.  Energie is altijd in beweging en je mag kiezen of je met de stroom mee wilt gaan of niet.


9. De relativiteitswet


Elk obstakel in het leven is een kans voor mensen om hun perspectief en leven te veranderen, zodat ze zichzelf kunnen blijven verbeteren.  Deze 'tests' van het Universum helpen ons ook om te leren om gebeurtenissen en mensen als goed of slecht, aardig of gemeen, enz. Te beoordelen, wat we doen als we onszelf vergelijken met anderen.  Alles in het heelal bestaat gewoon, en dat is wat de relativiteitswet betekent.


10. De wet van polariteit


Deze wet stelt dat alles in het universum een ​​tegenovergestelde heeft.  De wet van polariteit helpt ons het verschil te begrijpen tussen positieve en negatieve gedachten, zodat we gedachten die we niet willen kunnen veranderen in gedachten die we wel willen.


11. De wet van ritme


Alles in het universum heeft een uniek ritme waarin het klopt, en deze verschillende ritmes ontwikkelen zich tot patronen, cycli, enz. In het leven.  De wet van ritme moedigt ons aan om de natuurlijke stroom van energie en harmonie van het universum te volgen.


12. De geslachtswet


De wet van het geslacht is meestal gerelateerd aan het concept van Yin en Yang, en stelt dat er mannelijke en vrouwelijke energieën in het leven zijn.  Het vertelt ons ook dat alles tijd nodig heeft om te voeden en te groeien om de mannelijke en vrouwelijke energieën in onszelf in evenwicht te brengen en te beheersen.


Van de wet van eenheid tot de wet van geslacht, elke universele wet heeft zijn eigen betekenis en doel in het universum.  Wanneer samen gebruikt, is harmonie en balans in het heelal altijd constant.  Als je bekend bent met de Law of Attraction, zul je nu een beter begrip hebben van hoe het Universum werkt en hoe LOA precies past in de rest van de universele wetten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Frequentie verhogen

Trillings frequentie verhogen De tijd is voor ons gekomen om onze trillingsfrequentie te verhogen! Er zijn verschillende manieren om jouw positiviteit, licht en liefde te manifesteren. Een trilling is

Reminders

5 reminders om het verleden te accepteren & het leven te omarmen Het verleden kan prachtige herinneringen of ingewikkelde pijn veroorzaken.  Het kan een bevredigende reis door het geheugen zijn of een

bottom of page