top of page

Mindmanagment

Eigenlijk is je hele persoonlijkheid en identiteit maar één grote gewoonte: goed verankerde gewoonte, overtuigingen en gedragingen die meestal alleen op de automatische piloot draaien.


Je bewuste denken is op zichzelf ongelooflijk krachtig, maar om echt wonderen te creëren, moet je ook de kracht van je onderbewustzijn gebruiken.

Dat is waar al je gewoonten en patronen zijn opgeslagen.


Je hebt als kind een handleiding opgehaald over hoe je je moet gedragen, geschreven door de mensen die om je heen leefden.  Leuk vinden of niet, je hebt hun subtiele vooroordelen en overtuigingen , hun gedragspatronen en overtuigingen geërfd. Maar niets van dat spul is iets dat je bewust hebt gekozen.


Je angst is een verhaal die jou in de weg staat, die je klein laten spelen en je "veilig" houdt.

Je kunt ook kiezen om je ware kracht binnen te gaan en de verlangens van je hart na te streven.  Dus het is niet genoeg om alleen te verlangen, te dromen over een toekomst waarin je rijk bent, getrouwd bent, reist over de wereld etc. Je zult je onderbewuste kernovertuigingen en kernwaarde helder moeten krijgen om het te kunnen veranderen.


Gelukkig is dat allemaal niet zo moeilijk!  De concepten zijn eenvoudig;  het is gewoon de gewoonte om keer op keer bewust te zijn van je mindset die een uitdaging kan zijn. 

Maar dat hoeft nooit een probleem voor je te zijn, zolang je maar doorgaat.


5 mind management manieren waar je gewoontepatronen en conditioneringen mee kunt doorbreken om geluk en succes te creëren.


Mind Management manier 1:

Zelfbewustzijn ontwikkelen

 

De kunst om je eigen denkprocessen en patronen bewust te maken, kan zo verhelderend zijn!  We zijn vaak niet bewust van onze gedachten en daaraan gekoppelde emoties, waardoor we ons niet in evenwicht kunnen gaan voelen.  Bewust Zijn is de eerste stap om je emoties niet de toon te laten bepalen.

Leren te vertragen en nieuwsgierig te worden naar wat er innerlijk gebeurt, geeft zicht op jouw denken en emoties.


Emoties gebeuren niet alleen!  Er is altijd een denkproces achter de schermen.  Alle kracht die je nodig hebt om je beter te voelen zit in je hoofd, dus wees niet bang om er in te graven en te zien welke patronen je kunt vinden.

Dus begin jezelf af te vragen: wat denk ik dat zo voelt?

Stop dit denken dan door er niks meer aan toe te voegen.


Mind Management manier 2:

Label je gevoelens niet als verkeerd


Het gevoel niet goed te zijn in welk een omstandigheid ook, geeft geen fijn gevoel en zorgt ervoor dat we overcompenseren op manieren die we misschien niet eens kennen. 

Maar in plaats van in de spiegel van de bron te graven, negeren we onze donkere gevoelens, in de hoop dat ze alleen maar op magische wijze verdwijnen.


Nou.....dat zullen ze niet!


Maar als je jouw angsten als verkeerd bestempelt en je je best doet om ze te onderdrukken, dan ben je gebonden om voor altijd onvoorspelbaar te handelen.  Het is veel gezonder om je angsten toe te geven en te doorvoelen.


Uiteindelijk zal jouw denken het doorhebben dat dit angstverhaal niet klopt is.


Je gevoelens als fout labelen, ontkent een deel van wie je werkelijk bent.  Het beoefenen van extreme eerlijkheid met jezelf kan in het begin moeilijk zijn, maar het resultaat, is de krachtige staat van authenticiteit.


Mind Management manier 3:

Stoppen met oordelen

 

We hebben een natuurlijke neiging om iedereen en alles te beoordelen.   Die oordelen zijn echter niet zonder gevolgen.  Of je het wilt toegeven of niet, de dingen die we beoordelen bij anderen, is datgene wat we in onszelf beoordelen!

Wanneer je oordelen hebt over het lichaam, de relatie, emotie enz. van iemand anders, pas je ook dezelfde regels toe op jezelf.

 

Uiteraard kan een oordeel een moeilijke gewoonte zijn om te doorbreken!  Maar wanneer we toestaan ​​dat iedereen om ons heen en elke situatie in onze wereld gebeurt gewoon om te ervaren(zonder onze mening) en om jou te laten zien wat er in jouw innerlijke wereld geraakt wordt, geven we onszelf de ruimte om evengoed te zijn. 

Wanneer je je hiervan bewust wordt, is het schokkend om te zien hoe vaak we anderen als "verkeerd" bestempelen.  Maar wanneer we mensen de gave geven niet verkeerd te zijn, geven we onszelf datzelfde geschenk.


Mind Management manier 4:

Stop het lijden

 

Negatieve emoties zullen van tijd tot tijd ontstaan.  Het leven kan moeilijk zijn en slecht voelen is precies waar we voor ontworpen zijn.  Er is echter een groot verschil tussen normale emoties voelen en er langer in stoven dan nodig is.


Het is belangrijk om elke emotie op te merken voor wat het is (omdat ze hier altijd zijn om ons iets te vertellen).  Maar boos worden over het voelen van die dingen of eindeloos piekeren er over doet je niet goed.  Na een bepaald punt besluit je om in de "slechte" gevoelens te blijven in plaats van vooruit te gaan.


Pijn is onvermijdelijk, maar lijden is een keuze!


Je krijgt de beslissing om alle pijn weg te doen.  Hoe sneller je naar acceptatie kunt gaan, hoe minder kans dat je lijdt.


Mind Management manier 5:

Wees bewust van je overtuigingen


Als je eenmaal bewust bent geworden van je emoties en gedachten, kun je actief beginnen met het kiezen van nieuwe.  Niet al je gedachten zijn waar!  En je hoeft absoluut geen oude verhalen rond te slepen die je niet meer dienen.


Het is tijd om te vragen wat je wilt geloven.  In wat voor soort wereld wil je leven?  Wat voor persoon wil je zijn?  En waar moet je in geloven om die dingen te creëren?


Elke overtuiging is een keuze.  Elke gedachte creëert een verhaal.

Maar je leven is je verhaal om te vertellen! 

Welk verhaal ga je vanaf NU vertellen?


Op welke mind managementmanier richt jij je?  Welke manieren zijn het moeilijkste om te integreren?


Ik hoop dat je met het oefenen begint te begrijpen hoe je in controle bent van je eigen innerlijke wereld! Je hoeft niet genoegen te nemen met je verdrietig en onbeheerst te voelen.  Er is altijd een keuze die je kunt maken die meer geluk en innerlijke vrede zal brengen.


Dus de vraag is:

Is je gewoonte voor jou aan het werken of niet? Ben je aan het vechten tegen de gewoonte ?


Of zet je de stap om een andere keuze te maken ?


Liefs Ine


Recente blogposts

Alles weergeven

Frequentie verhogen

Trillings frequentie verhogen De tijd is voor ons gekomen om onze trillingsfrequentie te verhogen! Er zijn verschillende manieren om jouw positiviteit, licht en liefde te manifesteren. Een trilling is

Reminders

5 reminders om het verleden te accepteren & het leven te omarmen Het verleden kan prachtige herinneringen of ingewikkelde pijn veroorzaken.  Het kan een bevredigende reis door het geheugen zijn of een

Comments


bottom of page