top of page

Persoonlijk groei en ongemakkelijke gevoelens


Verandering is niet altijd gemakkelijk, ongemakkelijke gevoelens maken een groot deel uit van persoonlijke groei, of we dat nu leuk vinden of niet.


Maar laat dit ongemak geen teken zijn om je groei te stoppen!  Verwacht niet dat je je altijd goed zal voelen terwijl je groeit. Onderweg ongemak ervaren is een onderdeel van groeien.


Het is belangrijk om je eigen emoties te begrijpen en om die op een gezonde manier te verwerken.


Maar betekent dat dat je je nooit meer neerslachtig, angstig of boos zult voelen?  Nee natuurlijk niet!


Je kunt een heel scala aan emoties ervaren!  Niet alleen dat, maar elke emotie, zelfs de 'slechte' is hier echt om je te laten ervaren hoe je op dat moment in het leven staat.


Als persoonlijke groei belangrijk voor je is, dan zul je vroeg of laat met deze ongemakkelijke gevoelens te maken krijgen!


Hier 8 ongemakkelijke gevoelens en hoe ze aangeven dat je op de goede weg bent


1.Onzekerheid

Onzekerheid is een natuurlijke toestand wanneer je iets nieuws ervaart.

Het hoort erbij dat je dingen gaat doen die je nog nooit eerder hebt gedaan en dat kan je onzekerheid triggeren!

Weet dat dit erbij hoort.


2. Verdriet

Bij groei hoort ook afscheid nemen van mensen of situaties.

Verdrietig zijn dat iets niet meer in zijn oude vorm bestaat, laat je gewoon zien hoeveel je de dingen waardeerde zoals ze waren.  Het betekent ook dat je midden in een verandering zit. Verdriet is een onderdeel van het leven, dus onderdruk deze emotie niet, maar sta jezelf toe deze te voelen.


3. Verwarring

Verwarring ervaren betekent gewoon dat je een keuze hebt.

Het kan soms overweldigend zijn om erachter te komen wat het "juiste" antwoord of pad is.  Maar dat komt grotendeels omdat we geneigd zijn te geloven dat er maar één goed antwoord is dat alle andere zal overtroeven. In werkelijkheid zijn er gewoon verschillende antwoorden. Het nemen van verschillende paden brengt je naar iets andere bestemmingen, geen betere of slechtere. Kies het juiste pad, dat op dat moment het meest resoneert met jou.


4. Isolatie

We zijn allemaal op onze eigen soloreis, ongeacht met wie we ons willen omringen.  De veranderingen die we in het leven ervaren, zijn altijd van onszelf.

Soms kunnen deze gevoelens leiden tot een gevoel van isolement.  Weet dat dit het perfecte moment is om te werken aan de belangrijkste relatie, je relatie met jezelf.


5. Angst

Elke keer dat we iets nieuws doen, verlaten we onze comfortzone en dat kan jouw doemdenken van mislukking, vernedering enz.. triggeren. Waardoor je gaat twijfelen aan je keuze. Weet dat dit allemaal maar een truc van je mind is!

Angst betekent niet dat je fout bent gegaan.  Het betekent gewoon dat je op het punt staat iets nieuws te doen, wat geweldig is. Dus geef niet toe aan de angst demoon in je hoofd en blijf gewoon in beweging!


6. Je vriendschappen in twijfel trekken

Onze relaties met andere mensen zijn een cruciaal onderdeel van ons algehele geluk.  Het maakt echter niet uit hoe lang je iemand kent of hoe dichtbij je bent, er is geen garantie dat jullie allebei in hetzelfde tempo blijven groeien.  Dat kan betekenen dat je sommige relaties moet loslaten of hervormen.


De nieuwe jij zal andere prioriteiten en interesses hebben, dus wees niet verbaasd als je oude vrienden er niet perfect bij passen!  Het kan moeilijk zijn om de oude vorm los te laten.  Soms moet je gewoon op een nieuwe manier samenkomen in plaats van te vertrouwen op de gewoonten uit het verleden.


7. Prikkelbaarheid

Prikkelbaarheid kan zich op een paar verschillende manieren laten zien!  Soms is prikkelbaarheid slechts een teken van onze eigen frustratie over de mensen om ons heen.  Als we beginnen te veranderen, verwachten we dat de mensen om ons heen ook veranderen, maar dat is meestal niet de realiteit!  Wanneer je vrienden en familie je nieuwe kijk op de wereld niet delen, kan dat een grote teleurstelling zijn, waardoor je je op een prikkelbare manier gedraagt.


Andere keren kan onze prikkelbaarheid voortkomen uit de acties of woorden van de mensen om ons heen.  Wanneer je begint te veranderen, zullen de mensen om je heen het misschien niet zo goed opvatten.

Ze kunnen dingen zeggen of doen in een poging je weer te laten doen wat je vroeger deed.

Als mensen je echt klein proberen te maken, kan dat erg frustrerend zijn!  Wees dus niet verbaasd als je prikkelbaarheid een beetje uit de hand loopt.


In beide gevallen, weet gewoon dat het een fase is die uiteindelijk voorbij gaat.


8. Vasthouden van het verleden

Wanneer onze toekomst onzeker is, is het niet meer dan normaal om vast te houden aan onze herinneringen aan het verleden.  De enige uitdaging is, dat onze toekomst altijd onzeker is.

Hoewel het zeker geruststellend is om herinneringen op te halen aan oude tijden, moet je niet in de verleiding komen om het verleden mooier te maken!  Geen enkele tijd in je leven was zonder uitdagingen, dus doe niet alsof je anders gelooft.


Groei gebeurt niet altijd op een pijnloze manier!  Heb geen hoge normen als je onderweg een paar hobbels tegenkomt.  Geef jezelf de ruimte om het gaandeweg uit te zoeken en verwacht geen perfectie.


Liefs Ine 🦅

Recente blogposts

Alles weergeven

Frequentie verhogen

Trillings frequentie verhogen De tijd is voor ons gekomen om onze trillingsfrequentie te verhogen! Er zijn verschillende manieren om jouw positiviteit, licht en liefde te manifesteren. Een trilling is

Reminders

5 reminders om het verleden te accepteren & het leven te omarmen Het verleden kan prachtige herinneringen of ingewikkelde pijn veroorzaken.  Het kan een bevredigende reis door het geheugen zijn of een

Comments


bottom of page