top of page

Trauma’s helen

De manier waarop ik met mijn trauma’s omgegaan ben en geheeld heb is voornamelijk door te  spiegelen en zelfreflectie.


Wat ik ervaren heb tijdens mijn helingsproces is, dat de wereld om ons heen, de reflectie is van mijn eigen bewustzijn. Die spiegel heeft mij laten zien wat er in mij leeft.


Ook geloof ik in de wet van aantrekking en dat we ons leven creëren en manifesteren met ons hele bewustzijn. Het grootste gedeelte van ons bewustzijn is echter onbewust.

Dat betekent dat je jouw realiteit voornamelijk onbewust gecreëerd hebt, vanuit je conditioneringen en trauma’s. Die conditioneringen zijn gevormd door overtuigingen die je mee gekregen hebt tijdens je opvoeding, van je ouders, familie, de cultuur, wat je gehoord, gezien of gelezen hebt en wat je aan trauma’s hebt meegemaakt.


Dit bepaalt hoe we de wereld om ons heen en onszelf waarnemen.


Trauma’s werken als een oud filmpje die aan gezet wordt door iemand, een situatie, reuk, smaak, kleur etc…

Wanneer je getriggerd wordt door bv. een persoon die iets tegen jou zegt en boem…een negatieve overtuiging gaat aan waardoor je geirriteerd, verdietig of onzeker wordt.

Negatieve overtuigingen kunnen bv zijn: ik ben dom of ik doe alles fout.


Het lijkt er dan echt op dat degene die jou getriggerd heeft, de boosdoener is. Hij lijkt de schuld te zijn van jouw slechte gevoel. Wat er echter gebeurt, is dat er een oud filmpje gaat afspelen en jij weer alle emoties van toen ervaart in je lichaam.

De bij de oude trauma’s horende emoties, komen op, worden even ervaren en weer onderdrukt. Herhalingen van oude trauma’s en het onderdrukken van emoties liggen kernovertuigingen aan ten grondslag.


Belemmerende kernovertuigingen zijn negatieve overtuigingen die voor jou waarheden zijn. Deze vormen een geconditioneerd gedrag en vaak vanuit slachtofferschap projectie op de omgeving.

Kernovertuigingen zijn bv. Ik ben ongewenst dus ik ben het niet waard om te leven of het is mijn schuld dat ik verkracht ben.


Vaak zijn oordelen en projecties ook overtuigingen die voor jou een waarheid zijn, bv. mijn moeder is een zwever en zo wil ik niet zijn of mijn vader is agressief en zo ben ik niet.

Deze laten zich vaak zien in jouw eigen gedrag, doordat waar je tegen vecht en wat je zeker niet wilt zijn, vaak datgene is wat jij juist ook wordt.


Overtuigingen bepalen jouw gedrag en

hoe jij in het leven staat.

Stresvolle en beperkende kernovertuigingen hebben een enorme impact op jouw leven en op iedereen om jou heen.


Onopgeloste trauma’s blijven je punt van aantrekking, omdat ze geheeld willen worden. Je blijft personen en situaties aantrekken die jou triggeren en de oude film zal blijven afspelen, totdat je het door hebt en geheeld is.


Wanneer je het door hebt kun je deze situaties gaan gebruiken om oud zeer daadwerkelijk op te ruimen en je negatieve en beperkende kernovertuigingen te veranderen.


Wanneer je te maken hebt met ongewenste manifestaties, is die daar slechts om je duidelijk te maken dat er nog onverwerkte trauma’s spelen en je gehecht bent aan een overtuiging of een concept.

Het maakt je duidelijk dat er nog pijnlijke herinneringen zijn en je nog gehecht bent aan stressvolle overtuigingen die jou niet dienen.


Vroeger was mijn kernovertuiging dat alles mij overkomt. Ik ben tijdens mijn helingsproces gaan zien, hoe emotionele conflicten en de daaruit gevormde negatieve overtuigingen, de belangrijkste oorzaken waren die mij gevangen hielden in mijn slachtofferschap.


We trekken alles in de buitenwereld aan om bewust te worden van onze eigen conflicten en beperkende overtuigingen.

Ik kon de verantwoordelijkheid niet meer bij iemand anders leggen.


Het mooie van dit alles is dat je dus ook zelf jouw realiteit, wanneer die niet goed voelt, kunt  veranderen. Je hoeft geen machteloze slachtoffer van de omstandigheden, van jezelf of van anderen te blijven, maar je kunt de kapitein op jouw eigen schip zijn ! Je hoeft niet vast te blijven zitten!


Door je trauma’s te helen en jouw beperkende overtuigingen te herschrijven, creëren we rust en kunnen we van daaruit een gelukkige, vreugdevolle realiteit scheppen.


7 Tips die mij geholpen hebben om mijn trauma’s te helen:


#1 Wees bewust van je  oordelen en projecties                                                 Om niet aan mijn eigen pijn te komen heb ik zoveel oordelen over anderen gehad. En wanneer mijn pijn werd geraakt dan projecteerde ik alles op de ander. Totdat ik door had en aan mijzelf toe gaf, dat elk oordeel en elke projectie over mijzelf gaat.                    


Onder elk oordeel over een ander,

ligt een oordeel over jezelf.                       

En onder elke projectie

ligt een oude onderdrukte emotie verborgen.       

   

De intentie om te stoppen met oordelen en projecteren, heeft mij uit mijn slachtofferrol gehaald. En hiermee zeg ik niet dat ik niet meer oordeel of projecteer. Ik ben alert en zodra ik het door heb dan maak ik de keuze het te stoppen en te kijken wat eronder ligt.


#2 Stoppen met verwachtingen hebben en/of iets willen van iemand anders.                  


Met het minder worden van het oordelen en projecteren kwam ik tot het het inzicht dat ik verwachtingen naar anderen had en nogal wat wilde van anderen.

Gezien willen worden en liefde willen van een ander, waren de twee “iets willen” die mij gevangen hielden in het overleven van het leven.

Vooral gezien willen worden en de liefde willen voelen van mijn ouders en het ook nog volgens mijn kaders willen, hield mij in mijn eigen gevangenis.       


#3 Bereid zijn om te vergeven.


Vergeven gaat niet over, dat mijn traumatische ervaring niet meer bestaat, het gaat er over dat de ervaring niet meer mijn leven beheerst. Door mezelf te bevrijden van pijn, verdriet en/of booshheid dat bij de ervaring hoorde, kwam er ruimte vrij voor liefde.

Schenk jezelf dit kado.....


#4 Zie elke dag als een nieuw begin.


Ik heb gekozen om het maximale uit elke dag te halen. Mij geen zorgen meer te maken over wat iedereen om mij heen denkt, en mijn eigen waarheid gaan leven.

Weet je het is jouw denkveld die ruimte biedt aan spoken uit het verleden. Het enige dat je in jouw leven kunt beheersen, zijn je eigen gedachten en acties.


#5 Leef In het Moment


Het besef dat leven in mijn gedachten, of het nu gaat om de toekomst of het verleden, mij direct uit het moment en in mijn eigen emotionele bubbel zoog. Het klinkt eenvoudig, maar velen worstelen echt met genieten van het 'nu'. Sta regelmatig stil en stop met piekeren, lach vaak en geniet van dit moment.


#6 Ga elke uitdaging aan als een nieuwe.


Ik merkte op dat ik de ervaringen uit het verleden plakte op situaties van het moment. Situaties die in mijn gedachten overeenkwamen met het verleden. Zie dus elke situatie als een nieuwe.

Neem liefdevolle stappen in elke uitdaging in het leven en laat de uitkomst los.


#7 Wees stil voordat je spreekt, handelt of actie onderneemt


Je bent verantwoordelijk voor de emotie en de kracht die je mee geeft aan jouw woorden en daden. Het is de energie achter datgene wat je zegt of doet, dat impact heeft.

Het maakt niet uit welke woorden je gebruikt of hoe je handelt. Het gaat erom van waaruit de woorden komen en van waaruit jij reageert of iets doet.

Ik zeg altijd je kunt de woorden: ik hou van jou zeggen, met of zonder impact.          

         

Het was een confronterende weg om uit mijn gevangenis te breken.

Maar het heeft mij gebracht, dat ik nu het leven volledig omarm en liefdevol mijn leven leef.


Lieve mensen fijne week 🌸

Liefs IneRecente blogposts

Alles weergeven

Frequentie verhogen

Trillings frequentie verhogen De tijd is voor ons gekomen om onze trillingsfrequentie te verhogen! Er zijn verschillende manieren om jouw positiviteit, licht en liefde te manifesteren. Een trilling is

Reminders

5 reminders om het verleden te accepteren & het leven te omarmen Het verleden kan prachtige herinneringen of ingewikkelde pijn veroorzaken.  Het kan een bevredigende reis door het geheugen zijn of een

Comentarios


bottom of page